VAN / İPEKYOLU - Van Atatürk Anadolu Lisesi

Van Atatürk Anadolu Lisesi

İskele Caddesi VATSO Karşısı İpekyolu VAN
Vizyon
Türk Milli Eğitiminin amaçları ışığı altında geçmişimizden aldığımız özgüven ve güç ile bugünü çağın gereklerine göre yaşayıp, ülkemizi Atatürk´ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmayı hedefleyen özgün, etkili, nitelikli, verimli bir okul ve okul toplumu olmak. Kısacası bizler; İSTİYORUZ Kİ... ◦Okulumuzda öğrenme temel ihtiyaç kabul edilsin, ◦Okullarımızda, her veli öğrencisine öğrenme için her türlü fırsatın verildiğini bilsin, ◦Okulumuzda hem öğretenler, hem de öğrenenler birbirinin öğrenme ve gelişimine yardımcı olmanın önemine inansın. ◦Okulumuzda çalışanlar gerekenleri yaparken kendilerinden emin olsun. Doğru yaptıklarında alacakları cevaptan korkmasın ve gerekenleri yerine getirmede endişeleri olmasın.
Misyon
Bizler; Atatürk Anadolu Lisesi olarak, okulumuzu kazanarak gelen zeki, çalışkan ve yetenekli öğrencilerimizi, kendilerini geliştirecek uygun ortamı sağlama yoluyla; Atatürk ilke ve inkılapları ile donanmış, araştırmacı ruhu gelişmiş, çevreleriyle barışık ve uyumlu özgüven, sorumluluk, yorumlama ve çözümleme gücüne sahip bireyler olarak yetiştirmek ve yükseköğretim kurumlarına hazırlamak için varız.
Öğretim Şekli :NORMAL EĞİTİM
Başlama : 08:00 Bitiş : 15:20
Okulumuza ulaşım minibüs ve otobüsle yapılmaktadır.
Var
Yerleşim Yeri
Adres : Vali Mithat Bey Mahallesi İskele Caddesi VATSO Binası Karşısı- VAN Telefon: :(0432) 215 17 60 Müdür : Mesut KANCURA Müdür Baş Yardımcısı.: İsmail GÜRBÜZ Müdür Yardımcısı : Sevgül KAVAL (Pansiyondan Sorumlu) Müdür Yardımcısı : Abdurrahman SARIKAYA Müdür Yardımcısı : Turan HAN Müdür Yardımcısı. : Harun SAYIR
Okulumuzun merkeze 1 km uzaklığındadır.
Taban puan: 412 Tavan puan: 455
2022-2023 EŞİT AĞIRLIK : 235 SAYISAL : 239 SÖZEL : 237 DİL : 338
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
2023 YILI SINAVA GİREN ÖĞRENCİ SAYISI : 265 2023 YILI YERLEŞEN ÖĞRENCİ SAYISI : 65 2023 YILI YERLEŞTŞRME YÜZDELİĞİ : %25
TÜBİTAK PROJE YARIŞMASINA TOPLAM 47 PROJEYLE BAŞVURU YAPILMIŞTIR.
Proje Çalışmaları
2022-2023 YILI TÜBİTAK 2204 PROJE YARIŞMASINDA - ROBOTİK KODLAMA VE YAZILIM ALANINDA - -YARI FİNAL BAŞARISI - DANIŞMAN : SÜLEYMAN SOYGÜDER (BİLGİSAYAR ÖĞRETMENİ) - HÜSEYİN ABDULLAH GÜNDÜZ